• Karneval v ZŠ

            17. 2. 2023

            Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. Jeden z fašiangových dní patril karnevalu aj na našej škole, kde žiaci 1. – 4. ročníka si pripravili množstvo krásnych masiek. Žiaci sa tešili celé týždne a úporne rozmýšľali so svojimi učiteľkami, akú masku si tento rok zvolia.  No nielen žiaci boli oblečení v úžasných maskách. Každá trieda z prvého až štvrtého ročníka pripravila svoju triedu. Napokon sa mohli zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri príprave masiek a vyzdobovaní triedy. Príjemné posedenie v triedach striedali tanečné kolá, masky tancovali a bavili sa. Odmenou pre žiakov bola sladká odmena, ich úsmev na tvári a spokojnosť.  Žiaci prežili čarovné dopoludnie plné radosti a dobrej nálady.

            Mgr. Ľudmila Kanuščáková, asistentka učiteľa Tatiana Stašenková

          • Valentínsky deň

            16. 2. 2023

            14. február sa v našej škole niesol v znamení srdiečok. Počas celého vyučovania sme so žiakmi plnili rôzne aktivity, ktoré boli zamerané na tento deň -  deň svätého Valentína. Na slovenskom jazyku sme lúštili tajničku, na matematike sme sa zamerali na Valentínske počítanie, na čítanke sme si prečítali kto bol svätý Valentín a opísali sme si básničku.  Na pracovnom vyučovaní sme si urobili Valentínske pozdravy a nakoniec počas veľkej prestávky naši šikovní žiaci urobili srdiečka so snehu, veď sa pozrite na tu nádheru!

            Mgr. Marcela Horská

          • Zimné radovánky

            14. 2. 2023

            Pobyt na čerstvom vzduchu ponúka našim žiakom množstvo aktivít aj počas zimných mesiacov. Bohatá snehová nádielka láka do prírody všetkých, veľkých i malých. Sánkovačky a guľovačky patria medzi ich každodenné aktivity. Čím viac snehu, tým viac možností na zimné radovánky.

            Tohoročná pani zima nás poriadne potrápila, ale keď vykuklo slniečko a zmäkol sneh, pustili sme sa do roboty. Vymodelovali sme si gule, veľké i malé. Majster mrázik síce poriadne vyštípal naše nosy a líčka, ale my sme sa nevzdávali.Postavili sme si snehuliakov, ktorí nám budú v nasledujúcich dňoch skrášľovať okolie školy. Naši najmenší prváci vykotúľali gule veľké ako „Čudo“. Postaviť „mamu Snehuliačku“ nebolo veru jednoduché. Na pomoc sme si museli privolať silných tretiakov. „Postavili sme celkom sami, snehuliakov s gombičkami. Dali sme im aj teplý šál, aby v noci nakašľali.“

            PaedDr. Anna Molnárová

          • 4. Február - Svetový deň boja proti rakovine

            13. 2. 2023

            Aj tento rok sme  si na našej škole pripomenuli tento významný deň. Cieľom Svetového dňa boja proti rakovine je záchrana milióny životov. Cieľom Svetového dňa proti rakovine je záchrana milióny životov. Rakovina (lat.cancer) je ochorenie, ktoré je charakterizované nekontrolovateľným množením – rastom nádorových buniek.

            So žiakmi sme si povedali aké sú rizika vzniku tejto zákernej choroby, ale aj možnosti ako sa proti nej brániť. Je dôležité rozprávať aj o týchto témach a hlavne žiakom pripomínať aké je dôležité sa starať o svoje zdravie, zdravo sa stravovať, športovať a strániť sa všetkých rizikových faktorov ako sú fajčenie, žuvací tabak a alkohol.

            Na záver sme si urobili  plagát a vyrobili symbolické stužky ktoré si žiaci pripli na oblečenie.

             

            Mgr. Silvia Čubová